Tekst

Sanne Bruggink schildert in dekkende en transparante geometrische lagen. Afhankelijk van de periode en/of vraagstelling spuit ze deze lagen met air brush en sjablonen, schildert ze met inkt of verf, giet ze met giethars, schuurt ze delen voor een contrast tussen mat en glanzend of print ze digitaal met meer of minder lagen inkt. De ondergrond kan papier zijn, maar bijvoorbeeld ook doek, perspex, hout, muren of een ramen.

Door deze geometrische lagen onderling te schuiven, schalen of roteren ontstaat een suggestie van beweging. Deze suggestie wordt versterkt door een spel met licht, bijvoorbeeld met beeld en nabeeld. Bruggink’s werk is daarmee vlak en ruimtelijk tegelijk. Dit subtiele spel geeft een verschuiving van de geometrische basis naar een meer organische uitstraling. Dit gevoel van de ‘vinger niet op kunnen leggen’ geeft het iets mysterieus. Alsof het antwoord is verstopt onder de verflagen.

In haar atelier maakt Bruggink momenteel vooral kleinere werken op papier met sjablonen en air brush (35 x 35 cm). Verder is ze onder andere aan het schetsen met print op transparant perspex en in meerdere lagen gestapeld. De afgelopen jaren heeft ze ook regelmatig (tijdelijke) muurschilderingen gemaakt op uitnodiging van diverse kunstinstellingen. Daarnaast heeft Bruggink dit jaar het werk “Move On [panta rhei]” uitgevoerd over 69 ramen (ca 110 x 250 cm per raam) in opdracht van WTC Schiphol Airport met een print in 3 lagen inkt op transparante folie.

 

DRIFT III
airbrush on paper
35 x 35 cm
2022