Agenda

Recent posts and history

Netherlands, Artes Foundation/A et A; “Modest Masters2”, reading, Amsterdam

Uitnodiging: lezing Colette Noël: Een intenser leven – Poëzie als gebruiksaanwijzing
4 mei 2016, 15.30 uur | zaal open 15.00 uur | Entree € 3,-

Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam

Gaze VII

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kunnen we van ons leven een creatie maken? Hoe vervullen we ons verlangen naar geluk en hoe kan poëzie hierin een rol spelen ? Dit zijn de thema’s van de lezing van Colette Noël, woensdagmiddag 4 mei in Arti et Amicitae.

Poëzie en creatie
Kan poëzie meer diepgang aan het leven geven, het intenser maken en meer ‘kritisch’?

Poïesis : ποίησις is oud-Grieks voor poëzie en staat voor ‘creatie’. Het luisteren naar intuïtie, aandacht voor de tekens van toeval in de zin van synchroniciteit en voor tropisme kan ons inspireren tot een creatief bestaan. Hoe kom je in contact met deze subtiele richtinggevende krachten? Ontmoetingen, rituelen en stilte zijn leidraden in deze zoektocht.

Colette Noël
Colette Noël is kunsthistorica, werkte als recensent bij Het Financieele Dagblad en als docent bij de Alliance Francaise. Onlangs bracht zij de tweetalige dichtbundel ‘Ephemeride’ uit, met tekeningen van Pieter Bijwaard. De bundel is opgedragen aan haar echtgenoot Simeon ten Holt.

Modest Masters2
De lezing van Colette Noël sluit aan bij de tentoonstelling Modest Masters2 van Artes Foundation en wordt in dezelfde zalen gehouden. De tentoonstelling toont verstilde en contemplatieve kunst van Sanne Bruggink, Mynke Buskens, Pieter Bijwaard, Richard Caldicott, Carina Ellemers, Christiaan Kuitwaard, Heidi Linck en Gerda Teljeur en is voor en na de lezing te bezichtigen.

Trackback URL: https://www.sannebruggink.nl/netherlands-artes-foundationa-et-a-modest-masters2-reading-amsterdam/trackback/

Instagram